Door sharepoint te gebruiken is het mogelijk bestanden en mappen te delen met personen. Dit kunnen ook personen buiten je eigen organisatie zijn.

Hieronder leggen we je uit hoe je dit kunt doen en waar je op moet letten.

1. Ga in je browser naar je sharepoint pagina of open deze door in te loggen op portal.office.com en op het sharepoint icoon te klikken.

2. Open het menu (de drie puntjes) achter de map of het bestand dat je wilt delen en klik op "Delen".

3. Klik op de gemarkeerde knop om aan te passen met welke personen je het wilt gaan delen.

4. Je hebt nu keuze uit de volgende opties:
    In dit voorbeeld zullen we gebruik maken van de laatste optie.

1. "Iedereen met de koppeling", dit houdt in dat iedere persoon met de link je bestanden kan inzien of bewerken. Wij raden deze optie niet aan.
    2. "Personen in ITeamplay B.V. met de koppeling", hiermee kun je de bestanden delen binnen je eigen organisatie. De bestanden zullen hierdoor zichtboor worden als deze personen door Sharepoint bladeren.
    3. "Personen met bestaande toegang". hiermee kun je de link kopiëren voor personen die al toegang hebben gekregen. Dit kun je gebruiken als iemand zijn of haar link kwijt is geraakt.
    4. "Specifieke personen", door deze optie te kiezen kun je zelf opgeven met wie je de bestanden wilt delen. Dit mogen ook personen buiten je organisatie zijn.
    5. Onderaan kun je aangeven of de personen je bestanden ook mogen wijzigen.
  5.  Vul nu het email adres van de persoon in en klik deze aan. De naam zal dan toegevoegd worden aan een lijst. Zo kun je de bestanden met meerdere mensen tegelijk delen.

6. Klik op verzenden om de link naar de personen te versturen.