Volg onderstaande stappen als je een lokaal account wilt toevoegen aan Windows 10.

1. Klik op Start en vervolgens op je profielfoto
  2. Klik op Accountinstellingen wijzigen

3. Kies links in het menu Andere gebruikers

4. Klik op Iemand anders aan deze pc toevoegen

5. Klik onderin het scherm wat opent op de de tekst Ik beschik niet over de aanmeldgegevens van deze persoon

6. Selecteer nu de optie Gebruiker zonder Microsoft-account toevoegen

7. Vul de gewenste gebruikersnaam en een wachtwoord in, vul de beveiligingsvragen in en klik op Volgende
  8. Als je wilt dat dit account ook beheerdersrechten heeft op de computer klik je naar het toevoegen op het account en kies je voor Accounttype wijzigen
  9. In het scherm wat opent kun je nu kiezen voor Standaardgebruiker (geen beheerdersrechten) of Administrator (wel beheerdersrechten)

Je kunt een lokaal account bijvoorbeeld aanmaken als iemand tijdelijk je computer wilt laten gebruiken of als noodmiddel als je gebruik maakt van een Microsoft account om in te loggen. In dit laatste geval raden we aan om het account beheerdersrechten te geven en te voorzien van een sterk wachtwoord.