Facturatie dingen…

Status per leverancier:

Leverancier Factuurverwerking Opmerkingen
Ingram Cloud Semi-automatisch Json bestand in het team Klanten Administratie in de map Test zetten voor automatische verwerking. Als de test succesvol is kan deze naar de map Live.
Freshservice supporturen
Semi-automatisch
De test wordt automatisch op de 25e om 14:00 gestart. De live flow moet handmatig gestart worden.
RMM Automatisch
Op de 20e van iedere maand wordt om 6 uur 's ochtend de live stroom gestart. Deze test middels de test stroom eerst of er fouten optreden. Als dit niet het geval is dan zullen we facturen worden aangemaakt.
Flux Handmatig De gesprekskosten moeten handmatig in Moneybird ingevoerd worden vanuit de export van Flux.
De kosten van telefoonnummers en centrales worden vanuit een periodieke factuur gefactureerd.
Duo Automatisch De test wordt automatisch gestart als de export vanuit Duo via mail binnenkomt. Als de test zonder fouten is afgerond wordt automatisch de live versie gestart.

tussen de 1e en 25e van de maand: Azure facturatie voor klanten die niet op automatisch verwerken staan

dat zijn telecombinatie ijsselstein en captix.

ga naar cost analysis, pak de juiste subscription en datum en voeg de kosten toe in een factuur voor de klant die je klaarzet voor de 26e.

tussen de 1e en 25e van de maand: Flux Partner facturatie

Ga naar flux

partner -> facturatie

datum selecteren

maand die je wilt factureren selectern.

exporteren

- bundels en nummers worden al periodiek gefactureerd.

- pak een factuur uit het verleden en dupliceer deze

- gooi alles eruit behalve de belkosten

- periode aanpassen

haal nu uit de excel de verkoopprijs voor

* mobiel

* Nationaal

National geographic

National 088

National 085

optellen (selecteren en dan doet ie onderin som)

* Internationaal

Factuur klaarzetten voor de 26e.

In monday de facturatie bord aanpassen.

18e van de maand: Ingram Factuur

De maandelijkse Ingram verwerking

na de 18e:

Ga naar nl.cloud.im

analytics

reporting and date export

download laatste json

uitpakken met 7zip

bestand slepen naar Teams

klanten administratie

algemeen

bestanden

Automatische verwerking -> Ingram Micro Verkoopfacturen -> Test

check verwerking in tab power automatie door te klikken op

Ingram facturen maken - Testrun

onderin staat wordt uitgevoerd

status kun je checken bij berichten.

Eventuele Fouten moet je eruit halen.

Bij een product die niet aanwezig is:

Kopieer code van Ingram + product.

Ga naar IM Producten tab

bewerken in Rasterweergave

Geef een naam in Title. IMPlanID is het ID. MBCatID pak je over van een vergelijkbaar product.

Rasterweergave sluiten

Bij een klant die niet aanwezig is:

Kopieer ID

Ga naar Tab Klantenapp

Zoek klant op.

Bewerk klant, geef IngramMicroID op.

Eventueel nog een keer draaien na fouten opgelost te hebben. Daarvoor zul je het bestand gewoon opnieuw in de map kunnen slepen.

Als er geen foutmeldingen meer zijn, dan kun je hetzelfde Json bestandje in de map live slepen.

25 van de maand: support

Ga naar Teams en dan het tabblad power automate

freshservice support uren factureren test

even door lijst heen lopen of er issues zijn. Check in Fresh naar de tickets van afgelopen maand of je kunt zien dat dit een overlap heeft.

Als het allemaal goed is, klik dan op uitvoeren bij freshservice support uren factureren.

Deze maakt vervolgens facturen aan in Moneybird.

26e van de maand: betalingen en auto incasso

- vink in Moneybird bij inkomend de betalingen aan die je wilt doen. Maak daar een betaalbatch van en download deze.

- Bij Facturen -> incasso opdrachten vink je de incasso's aan en maak je ook daar een betaalbatch van. Download het bestand.

Log in bij Rabobank. Ga naar opdrachtbestanden en kies opdrachtbestanden importeren. Wijs vervolgens de zojuist gedownloade bestanden aan.

Klik vervolgens opdrachtbestanden ondertekenen.

Nog te doen:

Werkplekbeheer tellingen maandelijks, gebeurd nu handmatig de 23e van de maand

Automatisch:

Office 365

Avepoint