Microsoft Outlook beschikt over een krachtige zoekfunctie.

Hieronder geven we je een aantal voorbeelden van hoe je deze kunt gebruiken.

Je vind de zoekbalk bovenin de titelbalk van Outlook.

Snel zoeken

Wil je snel een email zoeken in je huidige postvak?

Type in de zoekbalk de kenmerken van de email die je zoekt, dit kan de naam of het email van de verzender/ontvanger zijn of een woord uit het onderwerp of de inhoud van de email.

Tijdens het typen zal Outlook zelf suggesties geven om je zoekopdracht te verbeteren.

Druk op enter en de resultaten zullen getoond worden, druk op de escape toetst om terug te keren naar de normale weergave van je postvak.

Uitgebreid zoeken

Krijg je teveel resultaten of kun je niet vinden wat je zoekt?

Klik op het pijltje naar Huidig postvak om extra zoekopties weer te geven.

Als je gebruik maakt van meerdere postvakken kun je er hier bijvoorbeeld voor kiezen om in alle postvakken en mappen in Outlook te zoeken.

Door op + Meer opties toevoegen te klikken kun je nog meer mogelijkheden toevoegen om de mail die je zoekt boven tafel te krijgen.