Als Multi Factory Authenticatie verplicht is voor je organisatie dan moet je deze instellen. In de onderstaande handleiding leggen we uit hoe je dit doet in combinatie met de Microsoft Authenticator app.

Je kunt de video bekijken of de stappen onder de video volgen.

Stappen

1. Je krijgt na het inloggen de melding dat er meer informatie nodig is om je account veilig te houden. Deze melding kun je bij alle inlogpogingen met je Microsoft account krijgen. Bijvoorbeeld als je inlogt op www.office.com.
    Klik op Volgende om dit te doen.

2. Download de Microsoft Authenticator app op je telefoon. Zoek deze op in de App Store/Play Store of klik op Nu downloaden waar je een QR code vind welke je kunt scannen met je telefoon.

3. Laat de app na het installeren op het volgende scherm staan en ga weer verder op je computer.

4. Klik 2 maal op Volgende en je krijgt een QR code te zien welke je kunt scannen vanuit de Microsoft Authenticator app op je telefoon.

5. Tik in de app op Scan QR Code om je camera te openen en scan de QR code op het scherm van je computer.

6. Als je account is toegevoegd in de app gaan we weer verder op de computer. Klik op Volgende en er zal een melding op de telefoon verschijnen om te testen of de deze goed gekoppeld is.

7. Keur de melding goed op je telefoon.

8. De controle op je computer is afgerond. Klik op Volgende en Gereed om verder te gaan met het inloggen.